Når nettene blir lange og kulda setter inn, trengs lys. Godt lys. Nå byttes alle lyktestolpene, samt lampene over hver oppgang.

Styret har i lengre tid vært klar over at gatebelysningen i borettslaget var gammel og lite lyssterk. Da entreprenøren som utfører dreneringsarbeidene rundt blokkene ved et uhell ødela en lyktestolpe i fjor, ble det klart at disse stolpene ikke gikk å erstatte lenger. Styret vedtok derfor å bytte alle 27 lyktestolpene i borettslaget med en ny, men liknende type, som lyser mye bedre og over en større radius. Samtidig fikk vi et godt tilbud på å bytte alle lampene over oppgangene til nye LED-lamper, og valgte å gjøre det samtidig.  

De nye stolpene både sparer strøm, varer lengre og gir større trygghet i borettslaget i form av god belysning i mørket. Et eksemplar av den nye stolpetypen har i noen måneder stått mellom Kristins vei 5 og 27. 

Installatørene kommer inn
Arbeidet med å installere belysningen krever at installatøren, El-Effekt AS, får tilgang til trappeoppgangene og el-tavlene. Det kan derfor hende at beboere vil treffe på installatørene i oppgangene i ukene som kommer. 

Kan bli litt mørkere noen kvelder
Arbeidene starter med lampene over inngangene, og går deretter over til lyktestolpene. I forbindelse med  disse vil det bli utført graving, og det er mulig at det noen kvelder vil bli mørklagte områder, fordi man ikke blir ferdige med oppkoblingen før arbeidsdagen er omme.

Det får vi ta som en liten pris å betale for mye bedre belysning i lang tid fremover! 

 


Denne artikkelen handler om: